1 juni 2016

Zo, aangekomen in Yellowstone. Het oudste nationale park in de USA en misschien ook wel het drukst bezochte park. Mooi, mooier mooist! Dat kan niet anders, ik ben immers in de USA.

Het oudste hotel van het Park is het Lake hotel, gebouwd in 1890 en in 2015 geheel gerenoveerd. Erg mooi om in een dergelijk pand te vertoeven. De prijs is er naar, $ 385,00 per nacht op een dinsdagavond voor de eenvoudigste kamer van, pak hem beet, 18 vierkante meter. Uiteraard zonder ontbijt en internet, je moet niet te veel willen. De kamer is voorzien van een bed afmeting “twijfelaar plus” en een raam dat gelukkig opengaat. Heerlijk zo’n oud hotel, tenminste geen blazende airco in je gezicht als je ligt te snurken. Dat snurken wordt overigens 2 verdiepingen lager ook nog gehoord, maar dit terzijde.

Het restaurant is ook gerenoveerd, ik schat ruimte voor 300 mensen die de fijne keuken van het hotel willen ervaren. Het aantal personeelsleden dat er rondloopt is bijna hilarisch, menukaarten-poetsers, tafellaken-afhalers en 5 man achter de reserveringsbalie. Heeft u een reservering? Het restaurant is inmiddels leeggelopen, de keuken gaat over 25 minuten sluiten. De gasten gaan vroeg naar bed: de bizons en beren staan morgenochtend vroeg weer klaar om gefotografeerd te worden. Nee, ik heb geen reservering. De man achter de balie kijkt moeilijk naar zijn schema en raadpleegt een collega. Yep, tafel 12 is beschikbaar. Niet de fraaiste tafel van het restaurant maar ach, ik heb dan ook geen reservering…

De ober stelt zich voor en constateert dat ik het biertje uit de bar heb meegenomen. M’n glas zit nog halfvol en hij begrijpt dat ik nog geen nieuwe bestel. Wel bestel ik risotto. Het gerecht waar je normaal gesproken 20 minuten op moet wachten, staat binnen 3 minuten voor m’n neus. Ik voel en oordeel dat het lauw is. Niets zo smerig als lauwe risotto. De lunch vanmiddag was koud, dat was de bedoeling. Helaas was de wilde zalm-wrap wel uitgedroogd, dat was dan weer niet de bedoeling. Inmiddels is m’n bierglas leeg en heb ik de ober om een nieuw biertje gevraagd. Net nadat ik de risotto heb teruggestuurd komt m’n biertje aan, helaas niet het witte biertje dat ik had en besteld heb. De beste man kon het niet weten, “Weizen” op de kaart, “Weizen” in m’n glas leidt niet vanzelfsprekend tot het juiste biertje. Het gaat lekker vanavond, morgen weer een dag!