CarChallenge

Jaren van reizen brachten mij in veel landen, om een goed beeld te krijgen van deze landen is de auto een uitstekend vervoersmiddel. Het gaat relatief snel, je ziet veel van de omgeving en je bent verplicht je te mengen in het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking. Tanken, boodschappen doen, pech krijgen, grensovergangen regelen, tol betalen, de weg vragen: allemaal contactmomenten die jouw beeld van een bepaald land completer, maar ook genuanceerder maken.

Buiten dat, autorijden is leuk en het brengt je op plaatsen die voor andere toeristen niet toegankelijk zijn.

Van deze ervaringen en opgedane kennis produceert CarChallenge reizen (Challenges). Altijd met de auto en hoofdzakelijk buiten Europa. Vaak monstertochten (4 weken of langer) en af en toe een kort avontuur om kennis te maken met het fenomeen Challenge.

The World Challenge

De vele reizen en prachtige autotochten die ik gemaakt heb brachten mij op het idee van The World Challenge. De mooiste routes over de hele wereld. Aan elkaar gekoppeld om op deze manier de “hele” wereld met je eigen auto te ontdekken.

De routes verken ik zelf en ik kies de mooiste uit voor The World Challenge. Maar ook de hotels en het eten worden door mij geselecteerd. CarChallenge organiseert de verscheping, de vergunningen, het boeken van de hotels etcetera.

Op deze wijze kunnen mensen die net als ik plezier hebben in het ontdekken van andere landen en culturen (en in autorijden) The World Challenge zelf beleven. Uiteraard onder begeleiding van CarChallenge, inclusief een professioneel technische team.

The World Challenge bestaat uit 7 etappes van ongeveer 33 dagen per etappe. Ieder jaar wordt er één verreden. In 2014 is CarChallenge begonnen met Etappe één: van Amsterdam door Oost-Europa, Turkije en Iran naar Salalah in Oman. Etappe twee vond een jaar later plaats en ging van India via Nepal, Bhutan. Myanmar en China naar Tokyo in Japan. In 2016 vertrekt het spektakel naar Noord- en Midden-Amerika.

Voor een indruk klik hier

Van Amsterdam naar Singapore

Door de Amazone, over de Andes en dwars door Patagonië naar de meest zuidelijke stad ter wereld

Van Paramaribo naar Lima

Dwars door de Amazone en over de Andes naar de hoofdstad van Peru

Door de outback van Australië

Langs de kust naar boven, om vervolgens op zoek te gaan het échte onverharde in het binnenland.

Van Amsterdam naar Tokio

Het spreekwoord ten uitvoer brengen.

Een verkenningstocht door Siberië

Van Amsterdam naar Amsterdam via de Noordkaap

De wildernis van Mongolië

CarChallenge wordt ondersteund door Mini Nederland
Mini Dealer Jan de Jong, Hilversum